Susy funderar vidare

Alla inlägg under juli 2011

Av Susy - 18 juli 2011 08:10


Igår kväll fick jag plötsligt syn på en bil rakt utanför mej eller ja, mina grannar ringde och kollade om jag var hemma eftersom de hade sett den.

Jag satt nämligen vid datorn och spelade så jag såg den inte direkt.


Jag trodde de stannat för att fika eller kissa eller nåt, men höll lite koll på dem. De åkte inte iväg...och efter ett tag började de gå på min gård så då kände jag mej tvungen att gå ut och prata med dem.

Deras bil var kaputt (tyskar) och om jag förstod dem rätt så är det fläktremmen som har gått av. Kvinnan pratade tack och lov lite engelska, mannen inte alls.

De frågade om de fick tälta på min gård och jag kände att jag inte kunde köra iväg dem...så nu har jag gräsmattegäster ;)


Jag tror att kvinnan åkt in till stan med bussen och köpt en fläktrem för jag har inte sett till henne alls idag, mannen står och hänger vid bilen...måste vara frustrerande att kunna skruva på bilar, men inte ha delarna för det!


Jag har inget emot att de är här, men hoppas de åker idag så jag får min gård för mej själv igen.

Hans är inte alls imponerad av våra tillfälliga grannar, men verkar nu ta det med ro, kanske för att han såg mej prata med dem...men han måste kolla in dem lite nu och då :)


Av Susy - 17 juli 2011 18:32


Igår, lördag, var det äntligen dags för det jag (m.fl.) jobbat för så länge: auktionen på Böjsas.

Arbetstiden började just före 8, gjorde det sista plocket innan visningen skulle börja...hann precis, men det var på minuten eftersom visningen plötsligt började en halvtimme före utsatt tid  

Det var väl ingen fara egentligen, men jag blev lite överraskad när det vällde in folk...och hamnade bakom ett bord och kom liksom inte ut mera. Blev kvar där i över 1½ timme, men oj va många jag kände, sa hej hela tiden!


Varmt blev det för det var inte bara en och två som ville in och kika...och jag som sovit uruselt på natten (jag väljer mina sämsta nätter väl liksom  ) blev hemskt trött och slut i hettan.

Jag lyckades till och med missa min gudmor!!! Tack å lov såg hon mej och ropade på mej. Länge sen jag såg henne och hennes kram värmde mej massor...och jag piggade i lite igen  


Sen var auktionen plötsligt igång och vi började bära ut saker....och vi hade ju liksom en hel del att bära ut!

Det var hur mycket folk som helst på auktionen och varorna gick åt med fart. Priserna blev rätt höga för möblerna, men det undrar jag inte på med tanke på att de flesta var gjorda sisådär på 1800-talet. Gedigna, välgjorda möbler liksom, då gör det inte så mycket om det finns skavanker, det är liksom patina då det   


Vi började närma oss slutet på auktionen när flera av mina bärarkollegor ropade ut mej, jag förstod inte varför, men såg sen: "min" utdragssoffa var utbjuden. Den föll jag för så fort jag såg den, längst inne på vinden...men tänkte att den skulle gå så dyrt att jag inte skulle ha råd med den.

Nu gick den inte så dyrt och tydligen var det uppskattat att jag gjorde ett köp för de som var kvar på auktionen applåderade  

Så nu är jag med utdragsoffa...undrar var jag riktigt ska ställa den??

Men den är så fin  


Idag har jag också jobbat, på Kanalkalset. Det var en lite lugnare tillställning för mej själv. Lite upp- och nerplock för att jag var med i evenemangskommittèn, men under själva kalaset visade jag bara rara barn hur de skulle komma igång med frågerundan...och det kunde jag göra sittande, vilket mina ben och fötter tackade för.


Nu är jag ledig tills på tisdag och jag tänker dö en smula...efter att jag tagit in tvätten och fört soporna till vägen.

Av Susy - 15 juli 2011 17:34


Idag borde jag nog varit ledig eftersom jag jobbar både lördag (auktionen) och söndag (Kanalkalas), men det hanns inte med det inte.

Tog sovmorgon (sönderhackad, men mer sömn än vanligt i alla fall) och åkte sen till röjhuset. Såg redan från början att det inte skulle bli så himla mycket jobb, några timmars pyssel, sorterande och plockande...såg liksom slutet.


Plötsligt dök det upp en man med Bajamajor...hm....de kunde inte stå där det var tänkt från början så jag fick lov att hjälpa till med att hitta ny plats osv.


Efter ett bra tag kunde jag fortsätta med plocket och var precis just klar, då dök det upp två killar som kånkade fram lite möbler till som vi ska sälja...suck...puts och borstning och upphittande av saker i lådor som måste fixas till och placeras ut...ännu mer tid gick åt.


Började fotografera lite innan allt försvinner i auktionen imorgon, för dokumentationens skull alltså.

Då kom den som sköter gräsmattorna och sånt där och det blev lite prat om praktiska saker osv, men sen lyckades jag åka iväg faktiskt...ett antal timmar senare än jag hade trot från början.


Har man inte jobb så skaffar andra det åt en ;)

Av Susy - 13 juli 2011 18:25



Jag tycker bara det hinner bli måndag så är det fredag igen, kan ju bero på att det är full fart hela tiden. Jag viker in på kontoret nån timme på förmiddagarna, gör det som måste göras och sen åker jag iväg till röjhuset och blir där till ca kl. 18.

Inget undantag idag heller, åkte dit vid 12-tiden idag.

Mitt röjsällskap (himla duktig är hon, så nöjd att jobba med henne) hade vart där sen morgonen, vi hann röja ihop några timmar, sen blev jag ensam.


Numera röjer vi inte så himla mycket, det är mest bärande, putsning, städning, flyttande just nu...och det evinnerliga sorterandet som jag hela tiden åker på...ja ja, jag har gjort det mest så det är ju enklast att jag fortsätter...och det är intressant.


Denna vecka måste vi bli klara, på lördag är det auktion och då ska allt vara klart.

Hade liiiite hopp om att kunna vara ledig på fredag, men näe, det kommer aldrig att gå, men det blir nog bara röj den dagen i alla fall.

Sen en låååång dag på lördag, det är inte bara en eller två varor som ska auktioneras ut!

Och för säkerhets skull så jobbar jag på Kanalkalaset på söndag också...tror bestämt jag ska vara ledig på måndag....har nog gjort mej förtjänt av det då :)


Förresten så ska jag inte lämnas ensam i röjhuset, jag lyckades hitta mer grejer att ta vara på (missad vrå), kasta en sopsäck utanför kastflaket, låsa ut mej (men god kvinna reder sig själv och kom in igen efter en del kämpande) och mitt i denna röra så bröt jag en nagel också!

Nåja, imorgon är en annan dag...få se vad jag lyckas med då ;)

Av Susy - 9 juli 2011 19:26


Idag åkte jag iväg till paradiset, muttrade nog lite om att det var helmulet när jag åkte hemifrån, men det klarnade lite ju närmare jag kom mot paradiset.

Hämtades upp med båt av snäll morbror och slängdes av vid badudden.

Hann knappt ur kläderna och i baddräkten innan jag låg i plurret...och där blev jag  nära en timme...ljuvligt....


Det mulnade på och det kom till och med lite regn, men då var jag i stugan och det var bara mysigt. Jag minns inte när jag sist var i paradiset när det regnade, måste vart när jag var barn så jag bara log åt minnet och smattret mot plåttaket 


Jag tänker så bra i paradiset, lägger mej ner och spanar ut över vattnet...och löser en massa problem utan att bli det minsta rastlös.

Men vem skulle inte tänka bra med denna utsikt:


  Även en mulen dag i paradiset är alldeles, alldeles underbar!

Av Susy - 8 juli 2011 07:05


Jag brukar märka när cirkusen är på antågande till Åland, de brukar åka med Eckerölinjen och jag bor vid vägen mot stan.

Det brukar inte störa mej direkt, men man blir ju att undra varför det mullrar av lastbilar hela tiden och kollar efter varför.


I morse blev jag verkligen störd av det, det började mullra runt kl. 3.20, jag vaknade och hörde lastbil på lastbil på lastbil. Tillsist steg jag upp och kollade och jovisst, det var cirkusen som var på väg....men kl. 3.20???

Har Eckerölinjen börjat med natturer??


Av Susy - 6 juli 2011 19:09


Idag har varit som de flesta andra dagar som jag jobbar numera.

Först några timmar på kontoret, med det som hör till.

Lite lunch på det och sen iväg till röj-huset.


Funderar lite på om jag mår riktigt bra för jag blev riktigt glad och uppåt när jag kunde åka iväg...borde jag inte tycka att det är rätt jobbigt liksom??

Men nix, glad och nöjd åkte jag iväg och städade och packade lite i lådor, dammsög lite och sen gick jag upp och började sortera papper och tidningar...igen..jag har fastnat i pappersfacket liksom  


Nåja, det är så att jag gjort det från början så mina röjarkompanjoner lyfter lådor och kassar med diverse papper i åt mej så jag sällan hinner från min "sorteringsplats". Jag hittar fortfarande massor med kulturhistoria!


Veckotidningar hittar vi i massor, från 40-talet och framåt!

Framsidorna på de äldsta tidningarna är så vackra att man kunde rama in dem, men vi tänker sälja dem buntvis på auktionen istället  


Mitt i mitt sorterande och fixande med dessa tidningar bläddrade jag igenom en tidining på jakt efter pärmen och då såg jag klippdockorna!

Det var då jag konstaterade att det fortfarande finns kvar, barnasinnet och även barnaminnet!

Jag genomfors av en sådan längtan efter att klistra dockorna på hårdare papper och sen klippa ut dem och dess kläder och leka, leka, leka!!

Men eftersom jag var på jobb så fortsatte jag sortera, trava och röja istället...måste ju samla nån vuxenpoäng också   

Av Susy - 3 juli 2011 19:27


Jag var just upp på vinden och kollade in vad som fanns där....det var mycket det!

Enda sen jag började röja på arbetstid har jag haft lust att städa upp där, så ingen annan måste göra det efter mej liksom.


Jag sparar på det mesta, kan ju vara bra att ha...suck...

Fast nu var det bra, det har inte vart så lätt att få lagoma och bra lådor att plocka ihop auktionsvaror i till röj-huset, men eftersom jag tydligen sparat det mesta i lådväg så finns det nu en hel del att ta dit.

Ändå tog jag flera stycken med mej dit i veckan redan, dem hade jag av nån anledning lämnat i garaget.


Jag kastade ner lådorna från i vindstrappan, det blev ett riktigt berg längst nere i trappan. Jag fick liksom ta en låda i taget för att komma ner från vinden igen.

Hans "hjälpte" mej genom att sitta i de flesta lådorna, klösa i en del (det är rivmärken i de flesta från tidigare, men det får auktionsköparna på köpet) och sitta i vägen på trappstegen jag behövde stå på...är man chef så är man   

Presentation


Jag heter Susy och bor på Åland

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards